Menu

Zelenija i efikasnija poljoprivreda.

Escube kombinuje sredstva za navodnjavanje i omekšanje tla i hidroapsorbujuće nosače od mikrogela za biostimulante.

Mikrogelovi tokom vremena kontrolisano oslobađaju humine, enzime i fitohormone zbog dejstva spoljnih ili unutrašnjih stimulansa. Zahvaljujući malim dimenzijama nosači prodiru do kapilarnih korena.

Prirodni hidroapsorbenti, sredstva za navodnjavanje i plastifikatori poboljšavaju upravljanje vlagom u tlu. Oni zadržavaju kišnicu, smanjuju isparavanje i ograničavaju površinsko oticanje.

 • pasivno zadržavanje vode
 • smanjeno površinsko oticanje
 • smanjenje isparivanja

"Ja sam znanstvenik s dugom strašću prema uzgoju konja. Napredovanje klimatskih promjena ne može se zanemariti, pa sam razmišljao o tome kako iskoristiti suvremena znanja stečena u području kontrolirane primjene lijekova i rezultate istraživanja superapsorpcijskih i higroskopskih svojstava prirodnih tvari i povezati ih sa težnjom za organskom i održivom poljoprivredom . Uspjeli smo okupiti tim vrhunskih znanstvenika, koristiti dugoročnu suradnju s vodećim češkim i stranim sveučilištima i istraživačkim institucijama, a rezultat je ESCUBE-alat koji se lako primjenjuje kombinirajući kontrolirano doziranje hranjivih tvari i bioaktivnih tvari s vodom u tlu upravljanje. "


prof. RNDr. Josef Jančář, CSc., Znanstvenik i uzgajivač konja

Patentirani proizvodi Escube rezultat su nekoliko naučnih radova, razvoja proizvodne tehnologije i testova primene u kojima su učestvovali vrhunski naučnici i praktičari biljne ishrane iz Češke (Poljoprivredni fakultet, Univerzitet Mendel u Brnu) i stručnjaci za efikasno upravljanje vodama. rukovodstvo SCITEG-a, kao tim, tlo sa Instituta za vodu koja se koristi za proizvodnju hrane (SAD) (Water for Food Institute (USA).

Često postavljana pitanja

 • Kako su nastala sredstva ESCUBE?

 • Kako su nastala sredstva ESCUBE?

  Zahvaljujući ličnom interesu za organsku poljoprivredu i uzgoj konja, rukovodstvo matične kompanije SCITEG, a.s. (a.d.) osnovalo je tim pomoću kojeg će reagovati na unapređenje klimatskih promena iskorišćavanjem znanja stečenih u oblasti kontrolisane primene lekova i rezultata istraživanja superapsorbenta i higroskopnih svojstava prirodnih supstanci u uređaj koji se lako primenjuje, kombinujući kontrolisano doziranje hranljivih sastojaka i bioaktivnih supstanci sa efikasnim upravljanjem vodama u tlu. U završnoj fazi razvoja, SCITEG, a.s. je takođe iskoristio svoju dugogodišnju saradnju sa vodećim češkim i inostranim univerzitetima i istraživačkim institucijama da optimizuje sastav, obrazac prijave i doziranje ESCUBE sredstava.

 • Gde se može ESCUBE koristiti?

 • Gde se može ESCUBE koristiti?

  Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji nosača hranljivih sastojaka i drugih supstanci, ESCUBE ima potencijal za budućnost u brojnim oblastima: od poljoprivrede, drvoreda i šumarstva preko nege gradskog zelenila, zelene arhitekture i sportskih terena do baštovanstva i cvećarstva. Osim toga, sastav i oblik primene ESCUBE-a mogu se prilagoditi specifičnim klimatskim i zemljišnim uslovima i vrstama biljaka. Trenutno testiramo sve navedene opcije. Ako ste zainteresovani za trenutno stanje istraživanja određene vrste useva / klimatskih uslova, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

 • Šta su takozvani hidrogelovi ili superapsorbenti?

 • Šta su takozvani hidrogelovi ili superapsorbenti?

  Hidrogelovi koji se koriste u poljoprivredi, ili tačnije superapsorbujući polimeri (SAP), su sintetički polimeri na bazi kalijumovih soli poliakrilne kiseline (kalijum poliakrilat) u obliku praha ili granula. Upotreba natrijumovih soli poliakrilne kiseline, koja se koristi kao superapsorbujuća komponenta u pelenama i drugim higijenskim proizvodima, nije pogodna za poljoprivredne primene. Prodati hidrogelovi su jednostavno prepakovanje polimera iz velike proizvodnje i ne sadrže nijednu funkcionalnu komponentu osim SAP-a, a njihova glavna uloga je pasivno zadržavanje vode na dubini korena, što može imati pozitivan efekat u vreme suše. Međutim, trenutna istraživanja pokazuju da njihova upotreba u normalnim uslovima kiše može negativno da utiče na dostupnost biljaka nekih vodotopivih hranljivih sastojaka jer tokom apsorpcije kišnice mogu ući u čestice SAP-a, a biljke više ne mogu da ih oslobode i iskoriste zbog interakcije sa SAP strukturama.

 • Šta su sredstva za poboljšanje tla?

 • Šta su sredstva za poboljšanje tla?

  SAP (sredstva za poboljšanje tla) su takođe komponente takozvanih sredstava za poboljšanje tla, koji su obično smeše u kojima se SAP meša sa drugim supstancama kao što su đubriva, kompost, pospešivači rasta i moguće supstrat tla, tako da imaju više funkcija nego samo pasivno zadržavanje kišnice, kao što je slučaj za same hidrogelove. Međutim, to se ogleda u relativno visokoj ceni što značajno ograničava njihovu veliku primenu. Pored toga, upotreba sintetičkih SAP-ova u uređajima za zaštitu zemljišta sprečava njihovu upotrebu u organskoj poljoprivredi i organskoj proizvodnji hrane. Čak i najsavremenija sredstva za poboljšanje tla danas ne omogućavaju oslobađanje pojedinačnih hranljivih sastojaka koji se kontrolišu u skladu sa potrebama trenutnog vegetacijskog stanja određene vrste biljaka kao što to nudi ESCUBE.

 • Po čemu se ESCUBE razlikuju od sredstava za poboljšanje tla?

 • Po čemu se ESCUBE razlikuju od sredstava za poboljšanje tla?

  Prva razlika je oblik primene. Za razliku od sredstava za poboljšanje tla, proizvodi će se proizvoditi u čvrstom obliku, ali postoji ESCUBE u tečnom kao i u čvrstom obliku. Osim toga, oba oblika ESCUBE-a su u potpunosti napravljena od prirodnih sirovina i potpuno su biorazgradiva bez stvaranja opasnih ostataka, pa se mogu koristiti u organskoj poljoprivredi i organskoj proizvodnji hrane. Osim svih funkcija savremenog sredstva za poboljšanje tla, tečnost ESCUBE nudi i poboljšanu infiltraciju kišnice ili vode za navodnjavanje, aktivno smanjenje isparavanja vode iz tla i stvarno, ne samo usporeno oslobađanje pojedinih hranljivih sastojaka, mikroelemenata i supstanci za klijanje i razrastanje. Sve ovo, uz lako nanošenje konvencionalnom tehnikom prskanja Solid ESCUBE, razvijeno u obliku granula ili peleta, više je od modernog sredstva za poboljšanje tla. Svaka pojedinačna granula ESCUBE sadrži sve funkcije savremenih sredstava za poboljšanje tla, a takođe podržava i aktivno smanjenje isparavanja vode iz tla i stvarnu, ne samo polaganu kontrolu oslobađanja pojedinih hranljivih sastojaka i mikroelemenata, pomagala u klijanju, razvoja korenskog sistema i vitalnosti biljaka. ESCUBE oslobađa čak i isti hranljivi sastojak više puta koliko je potrebno u različitim fazama razvoja biljaka. ESCUBE se jednostavno primenjuje na velikoj površini konvencionalnim tehničkim uređajem za rasipanje ili setvu „pod petu“ odnosno za plugom, u brazdu.

 • Kako funkcionišu prirodni stimulanti u ESCUBE proizvodima?

 • Kako funkcionišu prirodni stimulanti u ESCUBE proizvodima?

  • aminokiseline pomažu u apsorpciji minerala • manitol i drugi polisaharidi heliraju elementima u tragovima i pružaju energiju mikroorganizmima korisnim za biljke • betain stimuliše proizvodnju hlorofila i povećava otpornost na abiotski stres • B-vitamini stimulišu ćelijski metabolizam i aktiviraju prirodni biljni imunitet • prirodni hormoni rasta (auksini, giberelini i citokinini) stimulišu klijanje, rast korena, izduživanje stabljika i ubrzanje formiranja plodova i cvetova.
 • Šta je sa zadržavanjem i ispuštanjem vode u SAP hidrogelovima, sredstvima za poboljšanje tla i ESCUBE-u?

 • Šta je sa zadržavanjem i ispuštanjem vode u SAP hidrogelovima, sredstvima za poboljšanje tla i ESCUBE-u?

  Sposobnost zadržavanja vode pomoću konvencionalnih hidrogelova povezana je ne samo sa vrstom superapsorbentnog polimera koji se koristi već i sa svojstvima vode. Kako se sadržaj minerala u vodi povećava, kapacitet zadržavanja opada i količina vode koja se ispušta u biljke je ograničena. Iako moderna sredstva za poboljšanje tla imaju niži kapacitet zadržavanja od hidrogelova ili SAP-a koji se koriste, na primer, u pelenama, oni mogu da ispuštaju do 95 % zadržane vode nazad u biljke. Komponente ESCUBE kompozicije formulisane su tako da kombinuju visoku pasivnu sposobnost zadržavanja i efikasno ispuštanje vode u biljke sa aktivnim privlačenjem vodene pare koja isparava iz tla i njenom kondenzacijom u tečnu vodu. Tako se povećava količina kišnice ili vode za navodnjavanje dostupnih biljkama.

 • Koliko dugo ESCUBE supstance ostaju u zemljištu?

 • Koliko dugo ESCUBE supstance ostaju u zemljištu?

  ESCUBE je proizvod koji se potpuno prirodno razgrađuje, bez ostataka. U normalnim uslovima padavina, supstance u tečnom preparatu se razlažu u normalnom tlu sa prosečnim sadržajem bakterija u zemlji u roku od 90 dana od upotrebe.

 • Da li se ESCUBE može koristiti zajedno sa drugim proizvodima i tehnikama?

 • Da li se ESCUBE može koristiti zajedno sa drugim proizvodima i tehnikama?

  Da, moguće je, posebno kod sredstava za zaštitu biljaka. Sastav ESCUBE-a dizajniran je da pokrije prehrambene potrebe određene vrste biljaka tokom njihove vegetacije. Pored toga, ESCUBE sadrži hidroapsorbente, higroskopne supstance i sastojke koji podržavaju klijanje i efikasnije unošenje hranljivih sastojaka podržavajući razvoj korenovog sistema koji bolje koristi hranljive sastojke sadržane u tlu. U slučaju bilo kakvih nejasnoća, preporučujemo da se obratite nama.

 • U kakvim oblicima aplikacije je ESCUBE dostupan?

 • U kakvim oblicima aplikacije je ESCUBE dostupan?

  U ovom trenutku ESCUBE je dostupan u tečnom obliku za nanošenje sprejom ili zalivanjem. U budućnosti takođe predviđamo ESCUBE u čvrstom obliku kao granule za nanošenje konvencionalnim mašinskim i ručnim posipačima. Za više informacija nas kontaktirajte.

 • Koje su mogućnosti nabavke ESCUBE-a za kupce većih količina?

 • Koje su mogućnosti nabavke ESCUBE-a za kupce većih količina?

  Ako ste zainteresovani da uzmete veću količinu proizvoda, kontaktirajte nas na: (info@escube.cz, tel. +420 728 282 282). O uslovima ćemo se dogovoriti pojedinačno. Kada naručujemo veću količinu, ESCUBE isporučujemo i u buradima ili u kontejnerima u zapremini od 1000 l.

 • Na koji način se vrše isporuka i plaćanje?

 • Na koji način se vrše isporuka i plaćanje?

  Naša internet stranica ne radi kao klasična e-trgovina. Nakon slanja narudžbine putem ispunjenog obrasca za narudžbinu, kontaktiraćemo Vas u roku od 2 radna dana, dogovorićemo se sa Vama o uslovima isporuke robe i poslaćemo Vam podatke za plaćanje putem bankarske doznake / prenosa sredstava. Roba se šalje nakon uplate iznosa na naš račun. Robu možete preuzeti kod jednog od naših prodavaca, ili ćemo je dostaviti na Vašu adresu putem prevozničke kompanije.

 • Ko stoji iza razvoja ESCUBE?

 • Ko stoji iza razvoja ESCUBE?

  Patentirana ESCUBE sredstva rezultat su istraživanja i razvoja, pod nadzorom SCITEG, a.s. (a.d.) pod rukovodstvom prof. Josefa Jančara prisustvovali su vrhunski naučnici i praktičari biljne ishrane iz Češke (tim Poljoprivrednog fakulteta Mendlovog Univerziteta u Brnu pod vođstvom doc. Petra Škarpe) i stručnjaci za upravljanje zemljišnim vodama iz SAD-a (tim Instituta za vodu koja se koristi za proizvodnju hrane, Univerzitet u Nebraski (Water for Food Institute, University of Nebraska, U.S.A.), pod rukovodstvom Dr. Nicka Brozovića). Nezavisna kompanija Escube, s.r.o. (d.o.o.), sa sedištem u Brnu, osnovana je za prodaju i dalji razvoj linije proizvoda ESCUBE.

1          Osnovne odredbe.

1.1    Administrator ličnih podataka prema čl. 4. tačka 7 Uredbe (EU) 2016/679 Evropskog parlamenta i Saveta o zaštiti pojedinaca u pogledu obrade ličnih podataka i uputstva za subjekte podataka (u daljem tekstu:  „GDPR”) je Escube, s.r.o., sedište Žižkova 505/6, 602 00  Brno, Matični: 08691304, upisana u Privredni registar koji vodi Regionalni sud u Brnu pod spisom br. zn. C 114893 (u daljem tekstu: „Administrator“).

1.2    Podaci za kontaktiranje administratora su:

 • adresa: třída Kpt. Jaroše 1936/19, 602 00 Brno, Češka
 • E-mail: info@escube.eu
 • telefon: +420 728 282 282

1.3 Lični podaci podrazumevaju sve informacije o identifikovanom ili identifikovanom fizičkom licu; fizičko lice koje je moguće identifikovati je fizičko lice koje se može identifikovati, direktno ili indirektno, posebno pozivanjem na određeni identifikator kao što su ime, identifikacioni broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili jedno ili više određenih fizičkih, fizioloških, genetskih, mentalnih, ekonomskih, kulturnih ili socijalnih elemenata identiteta tog fizičkog lica.

1.4    Rukovalac nije imenovao službenika za zaštitu podataka.


2          Izvori i kategorije obrađenih ličnih podataka

2.1 Administrator obrađuje lične podatke koje ste mu dali ili lične podatke koje je administrator dobio na osnovu ispunjenja Vašeg naloga.

2.2 Administrator obrađuje Vaše identifikacione podatke i podatke za kontakt i podatke potrebne za izvršenje ugovora.


3          Pravni razlog i svrha obrade ličnih podataka

3.1    Pravni razlog za obradu ličnih podataka je

 • izvršavanje ugovora između Vas i administratora u skladu sa čl. 6 st. 1 slovo b) GDPR,
 • legitimni interes administratora za pružanje direktnog marketinga (posebno za slanje poslovnih poruka i biltena) prema čl. 6 st. 1 slovo f) GDPR,
 • Vašu saglasnost prema čl. 6 st. 1 slovo. a) GDPR, osim ako ne postoji drugi pravni razlog

 

3.2    Namena obrade ličnih podataka je

 • poravnanje Vaše narudžbe i ostvarivanje prava i obaveza koje proističu iz ugovornog odnosa između Vas i administratora; prilikom naručivanja potrebni su lični podaci koji su neophodni za uspešan završetak narudžbe (ime i prezime, adresa stanovanja, adresa za isporuku, matični broj, poreski identifikacioni broj, adresa e-pošte i broj telefona); davanje ličnih podataka je neophodan uslov za zaključenje i izvršenje ugovora; bez pružanja ličnih podataka nije moguće zaključiti ugovor niti ga može, u svom delu, ispuniti administrator.
 • slanje poslovnih poruka i obavljanje drugih marketinških aktivnosti.

3.3    Administrator ne donosi automatske pojedinačne odluke u smislu čl. 22 GDPR.


4    Period zadržavanja podataka

4.1    Administrator čuva lične podatke

 • za vreme potrebno za ostvarivanje prava i obaveza koje proizilaze iz ugovornog odnosa između Vas i administratora i za podnošenje zahteva iz tih ugovornih odnosa (za period od 15 godina od prestanka ugovornog odnosa).
 • za vreme dok se ne povuče saglasnost za obradu ličnih podataka za potrebe marketinga ili upravljanja korisničkim računom, najduže 30 godina ako se lični podaci obrađuju na osnovu saglasnosti.

4.2    Na kraju perioda zadržavanja ličnih podataka, administrator će obrisati lične podatke.


5    Primaoci ličnih podataka

5,1    Primaoci ličnih podataka su lica

 • uključena u isporuku dobara / usluga / izvršenje plaćanja na osnovu ugovora,
 • koja obezbeđuju rad internet stranica Escube,
 • koja pružaju marketinške usluge.

5.2 Administrator ne namerava da prenese lične podatke u treću zemlju (zemlju koja nije članica EU) ili u međunarodnu organizaciju.


6    Vaša prava

6.1    Pod uslovima utvrđenim u GDPR-u imate

 • pravo na pristup njihovim ličnim podacima prema čl. 15 GDPR,
 • pravo na ispravke ličnih podataka prema čl. 16 GDPR, ili ograničenja obrade prema čl. 18 GDPR.
 • pravo na brisanje ličnih podataka prema čl. 17 GDPR.
 • pravo na prigovor protiv ličnih podataka prema čl. 21 GDPR i
 • pravo na prenošenje ličnih podataka prema čl. 20 GDPR.
 • pravo na opoziv saglasnosti za obradu, u pisanom ili u elektronskom obliku, slanjem na adresu ili e-mail administratora iz čl. I ovih uslova.

 

6.2 Takođe imate pravo da podnesete žalbu Uredu za zaštitu ličnih podataka u slučaju da smatrate da je povređeno Vaše pravo na zaštitu ličnih podataka.

 

7    Uslovi sigurnosti ličnih podataka

7.1 Administrator izjavljuje da je preduzeo sve odgovarajuće tehničke i organizacione mere za zaštitu ličnih podataka.

7.2 Administrator je preduzeo tehničke mere da osigura spremišta podataka i spremišta ličnih podataka u papirnom obliku.

7.3 Administrator izjavljuje da samo osobe koje on ovlasti imaju pristup ličnim podacima.

 

8    Završne odredbe

8.1 Slanjem porudžbine sa Internet obrasca za naručivanje potvrđujete da ste upoznati sa uslovima zaštite ličnih podataka i da ih u potpunosti prihvatate.

8.2 Administrator ima pravo da promeni ove uslove. Nova verzija ovih uslova i odredbi biće objavljena na njihovoj internet stranici, a istovremeno će Vam biti poslata nova verzija ovih uslova na adresu e-pošte koju ste dali administratoru.

 

Ovi uslovi stupaju na snagu 15. septembra 2020. godine

Cenimo Vaše poverenje i činimo sve za Vaše zadovoljstvo.

Kako kupovati

 1. U obrazac za upit unesite traženu vrstu i količinu proizvoda. Nakon unosa parametara prikazuje se ukupan iznos bez isporuke.
 2. Koristite dugme „naruči“ da biste poslali porudžbinu robe.
 3. Najkasnije u roku od 2 radna dana od narudžbine, kontaktiraćemo Vas, dogovoriti se sa Vama o uslovima isporuke robe i poslati Vam podatke o plaćanju za plaćanje putem bankovnog prenosa. 
 4. Roba se šalje nakon uplate iznosa na naš račun.
 5. Robu možete preuzeti u centralnom skladištu, moguće je da se roba dostavi u prodavnicu jednog od naših prodavaca ili ćemo je poslati ugovornim prevoznikom na Vašu adresu prema važećem cenovniku.

 

Napomena za kupce na veliko

Ako ste zainteresovani za kupovinu veće količine proizvoda, kontaktirajte nas na (info@escube.eu, tel. +420 728 282 282) da se individualno dogovorimo o uslovima. Za veće porudžbine, ESCUBE takođe možemo isporučiti u buradima.